55

χρόνια παραγωγής και εμπορίας φυτοχωμάτων και κομπόστ

Στόχος της εταιρείας μας είναι να συνδυάζουμε την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών με την άψογη εξυπηρέτηση για να πετυχαίνουμε, κάθε φορά, άρτιο αποτέλεσμα.

Η τεχνογνωσία και η μακρόχρονη εμπειρία μας δίνουν την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε άριστα στις ανάγκες των πελατών μας, στον μικρότερο δυνατό χρόνο και με την πιο ανταγωνιστική τιμή.

Φιλοδοξούμε να είμαστε μία από τις καλύτερες εταιρείες της αγοράς με την παροχή καινοτόμων και οικονομικά προσιτών λύσεων. Για τον λόγο αυτό επιδιώκουμε τη διαρκή διεύρυνση των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουμε, καθώς και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες μας.

Η εταιρεία "Αναγνώστου" αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρησιακές μονάδες στην χώρα στον χώρο των φυτοχωμάτων & κομπόστ και σίγουρα μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες της Ελλάδας.

Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, εκτάσεως 60 στρεμμάτων στην περιοχή του Αυλώνα, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, έχοντας δίπλα του πεπειραμένους γεωπόνους εδαφολόγους, έχει καταφέρει να δώσει αξιοπιστία και νέα ώθηση στα ελληνικά προϊόντα.


Εδώ και 50 χρόνια, παράγει, συσκευάζει και διοχετεύει στην ελληνική αγορά (φυτώρια, γεωπονικά καταστήματα και κατασκευαστές έργων πρασίνου) αλλά και σε αγορές του εξωτερικού (Κύπρος, Λιβύη, Αλβανία) ελληνικής προέλευσης και παρασκευής φυτοχώματα. Παράλληλα εισάγει αξιόπιστα υποστρώματα από χώρες της Ευρώπης.

Άδειες και Πιστοποιήσεις Ποιότητας

Οι άδειες, οι έλεγχοι και οι πιστοποιήσεις αποτελούν τη δικαίωση των προσπαθειών μας!

ISO 14001:2015 - Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Ο σκοπός του Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι η ανάλυση και ο εντοπισμός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η πρόβλεψη και η λήψη αποφάσεων για την μείωση αλλά και την παρακολούθηση αυτών. Η εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ έχει διαπιστώσει ότι τόσο η ποιότητα όσο και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν σήμερα τον κύριο μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Για το λόγο αυτό λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου.

ISO 50001:2018 - Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης

Tο πρότυπο παρέχει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την καλύτερη χρήση της ενέργειας και τη διαμόρφωση της δέσμευσης της εταιρείας για την συνεχή βελτίωση της ενεργειακής διαχείρισης. Η πιστοποίηση αποτελεί έναν από τους καλύτερους και αποδοτικότερους τρόπους για την ουσιαστική μείωση του ενεργειακού κόστους, είτε μέσω της αύξησης της ενεργειακή απόδοσης της παραγωγής είτε μέσω της πραγματικής μείωσης της ενεργειακής δαπάνης.

ISO 9001:2015 - Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Το πρότυπο ορίζει τις απαιτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί η εταιρεία ώστε το τελικό προϊόν και η υπηρεσία να κρίνονται ικανοποιητικά τόσο από τους πελάτες της όσο και από τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη. Οι απαιτήσεις του προτύπου καλύπτουν όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας από τον σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών έως την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Μας εμπιστεύτηκανΜεγάλα εταιρικά-επιχειρηματικά ονόματα με έντονη την παρουσία τους στην αρχιτεκτονική, πολεοδομική και πολιτιστική παρέμβαση στην Αθήνα, εμπιστεύτηκαν την εταιρεία "Αναγνώστου" για την κατασκευή κηποτεχνιών μεγάλων χώρων ανάπλασης.


Η ποιότητα των φυτοχωμάτων μας αναδεικνύεται μέσα από τα έργα κηποτεχνίας που έχουμε υποστηρίξει.

 • Ίδρυμα Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος"
 • Ίδρυμα Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος"
 • Ίδρυμα Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος"
 • Βελτίωση εδάφους σε 14 Σχολικές Μονάδες της Αττικής
 • Έργο στον ΟΤΕ
 • Ηλιακό Πάρκο Δραπετσώνας
 • Ηλιακό Πάρκο Δραπετσώνας
 • Πάρκο Γέρακα
 • Πλατεία Κορυδαλλού
 • Πλατεία Κορυδαλλού
 • Αστεροσκοπείο Αθηνών
 • Αστέρας Βουλιαγμένης
 • «The Orbit» της Noval του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Οι έμπιστοι συνεργάτες μας, μας στηρίζουν και τους ανταμείβουμε με προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Μέσα από τις κατασκευές πρασίνου σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους αναδεικνύονται τα φυτοχώματα μας και σε μεγάλα τεχνικά έργα, όπως το πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το κτίριο της Agemar, «The Orbit» της Noval του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, το Μέγαρο του ΟΤΕ, η ανάπλαση στο λιμάνι του Πειραιά, το ηλιακό πάρκο Δραπετσώνας, η πλατεία Κορυδαλλού, η ανάπλαση στον Γέρακα, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και πολλά ακόμη έργα.

Στηρίζουμε ό,τι αξίζει να αναπτυχθεί με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, υψηλής τεχνογνωσίας και αγάπη για το πράσινο.